De praktiske MPV´er

Overalt i verden er salgstallene for MPV-køretøjer i stigning, idet vi er begejstrede for disse bilers praktiske egenskaber. Mange firmaer og familier oplever en MPV som en perfekt bil, der både er kompakt og samtidig yderst rummelig og alsidig, hvilket gør det muligt at medbringe mange passagerer og masser af bagage. MPV står jo for Multi Purpose Vehicle, og i Danmark kaldes de ofte for multibiler. De kan virkelig anvendes til mange typer formål, da de ikke har begrænsningerne fra sedaner, stationcars og varevogne. Med en MPV får man det hele på en gang. Man kan anvende en MPV som en normal familiebil, MPV´en har det samme store bagagerum, som stationcars tilbyder. MPV´en er desuden normalt indrettet så fleksibelt, man har mulighed for at slå ekstrasæder ned, så det er muligt at være 6-9 passagerer totalt i bilen, men hvis sæderne er opslåede, kan man have et virkeligt stort og rummeligt bagagerum. Multibiler er derfor særdeles anvendelige, da de både er rummelige og har kraftig motor og mange gange ægte 4-hjulstræk, men de er også temmelig kasseformede, hvilket ikke er specielt sexet eller sporty.

Mini MPV

I de senere år der kommet en ny type biler på markedet, som er prisbillige og mindre end de traditionelle MPV-biler. Næsten alle de etablerede bilfabrikker har mindst en MPV-bil med i deres sortiment, da tendensen i stigende grad går over mod denne praktiske type biler. En væsentlig ulempe ved MPV´er er prisen, som ofte er noget højere end normale personbiler. Naturligvis får man et universalt anvendeligt køretøj, som kan erstatte flere typer bil på én gang, men til almindelig familiebrug er en MPV til over en halv million kr. lige i overkanten. Derfor er man nu begyndt at producere Mini MPV´er til dem, der gerne vil have en rummelig lille bil. Mini MPV´er er en formindsket udgave af de kraftige og store MPV´er, og denne kategori indeholder blandt andet disse biler:

  • Nissan Cube
  • Fiat Qubo
  • Citroën C3 Picasso

Multibilen BMW Gran Tourer

BMW har netop lanceret en ny og meget spændende MPV, der egentlig er en overbygning til 2-serien, idet den har forhjulstræk og plads til 5 eller 7 personer. Bilen er en BMW Gran Tourer, og der er tale om en særdeles velkørende bil. Man kan sammenligne den med VW Touran, Opel Zafira, Ford Grand C-Max og Renault Grand Scenic. Med Gran Tourer vil BMW tage afstand fra MPV´ens kedelige traditionelle kasseformede design, så derfor udviklede man BMW 2-serie Active Tourer, der kom på markedet i 2014. Bilerne i serien er rummelige og smart indrettede med et elegant design, og de har endda meget gode køreegenskaber. Bilen minder generelt meget om BMW´s kendte smarte personbiler, og man sidder også godt bag rattet i bilen, hvor rattet kan indstilles til en sportslig kørestilling, mens man altid har godt udsyn til alle bilens instrumenter. BMW Gran Tourer leveres med en 2.0 benzinmotor, der yder 192 hestekræfter, og bilen er forholdsvis økonomisk med et gennemsnitligt benzinforbrug på 15,5 km/l. Prisen starter fra 400.000 kr., hvilket er rimeligt for en BMW, der har så unikke styreegenskaber. Sæderne er ret små, hvilket kan være belastende ved længere ture, men til gengæld er der plads til hele 850 liter i bagagerummet. BMW Gran Tourer har naturligvis alt det nyeste udstyr monteret såsom:

  • 2-zoners klimaanlæg
  • Parkeringssensor
  • Fartpilot
  • Multifunktionsrat
  • Sport-line
  • Letmetalfælge
  • Sportssæder

 

Billede: brizzle born and bred

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *