Betydningen af originale fælge

eb30b50829f01c3e81584d04ee44408be273ead41bb9124990f9_640_rims

Når man skal vælge ny fælge til sin bil, så findes der jo masser af spændende tilbud fra de mange forhandlere på markedet, men før en bestilling bør man sammenligne med originale, som i mange tilfælde bør prioriteres i forhold til uoriginale fælge. Selvfølgelig kan uoriginale monteres på din bil, men det kan få betydning for bilens køreegenskaber samt handelsprisen i en salgssituation, så den endelige afgørelse afhænger af, hvordan man prioriterer pris og kvalitet.

Fordele ved originale fælge

Din bilforhandler har ofte et stort og varieret udvalg af flotte fælge til din bil, og ved at vælge originale til sin bil sikrer man sig også, at de er nøje afstemt til netop dit bilmærke og model. Originale fælge til bilen har altid den helt perfekte pasform, hvilket giver helt optimale køreegenskaber og en uovertruffen manøvredygtighed. Man bør i hvert fald sikre sig først, at de nye er TÜV-godkendte, som jo er den anerkendte garanti for, at fælgene passer til bilen og har en høj styrke samt en lang levetid.

Priser

Originale fælge er typisk noget dyrere end uoriginale, hvilket især skyldes bedre materialevalg og tolerancer på de originale fælge, men alligevel er de ofte merprisen værd, da de dels hæver bilens værdi men også har en længere levetid end billige uoriginale fælge. Hvis man eksempelvis har en tysk Audi, så vil man kunne finde udvalget af fælge hos Audi på deres hjemmeside, der tillige indeholder priser og specifikationer, således man nemt kan finde nogle passende til sin bil.

Prisen på nye aluminiums fælge afhænger især af mønstret og diameteren på fælgene, og det er muligt at finde 16” fælge til under 1.000 kr. stk., men man bør jo normalt anskaffe sig nye fælge til alle fire dæk på én gang. Originale 18” aluminiums fælge kan endda fås for under 1.200 kr. pr. stk., men naturligvis kan man også finde dyrere modeller i udvalget, men dette er altså det normale prisniveau. Originale fælge er udviklet i tæt samarbejde mellem designere, teknikere og ingeniører, der i selve fremstillingsprocessen har taget højde for hver eneste detalje, således slutresultatet er en slidstærk og modstandsdygtig overflade på fælgen.