Skovtur er federe, end det lyder

Føler du en pludselig trang til at gabe, når nogen siger ordene “skovtur” eller “søndagstur”? Bare rolig, det behøver slet ikke være så kedeligt. Hvis en gåtur med fuglekvidder i baggrunden og dådyr, der forskrækkede krydser stien længere fremme, ikke er noget for dig, burde du måske prøve lykken med en bil med firehjulstræk. Så får du nemlig mulighed for at ræse gennem ufremkommeligt terræn og opleve noget helt andet, end når du skal passe på ikke at fare vild på skovstierne eller skal nå hjem, før mørket falder på. En off-road bil giver dig frihed til at opleve naturen i et halsbrækkende tempo, samtidig med at du har alle bekvemmeligheder fra en almindelig bil med dig.

En bil til dine hobbies

Ynder du at sidde i udkigstårne i skoven og spejde efter fugle, eller holder du af at løbe på næsten glemte skovstier? Hvis du går meget på jagt, eller ofte er i skoven for at fælde brænde, er en firehjulstrækker et indlysende valg.  Du kommer nemt rundt, selv hvis der er forhindringer på vejen eller terrænet er kuperet. Selv hvis din hobby ikke nødvendigvis kræver off-road kørsel, kan du få masser af glæde af det store baggagerum, hvor alt fra loppefund til byggematerialer let kan stuves ind.

En oplagt feriebil

Firehjulstrækkeren kan transportere dig hen, hvor andre biler ikke kan. Så simpelt kan det siges. Så stop bilen til randen med ægtefælle, børn, og alverdens camping gear eller grib presenningen og en pose tørret kød og begiv dig på solotur – bilen dur til begge dele og alt derimellem. Du slipper for at starte ferien med besværlig kommunikation halvt på engelsk, halvt ved hjælp af armbevægelser blot for at opnå en dyr lejebilsaftale, når din egen vogn komfortabelt transporterer dig til din ønskede destination. Bjerge, skove, eller øde egne – det er ikke noget problem.

En bil til alt slags vejr

Der er nogen, der siger, at der ikke findes dårligt vejr, kun dårlig påklædning. Med en firehjulstrækker er du godt klædt på til alt slags vejr. Hvis jorden er mudret efter et stort regnskyl, skal du ikke bekymre dig om at køre fast, men bare sørge for, at vinduesviskerne er i fuld sving, så du kan se, hvor du er på vej hen. Is og sne er ligeledes heller ikke noget at bekymre sig om, hvis bilen er udstyret med de rette dæk.

Den kan sagtens fikses

Med alle disse fortrin kunne man fristes til at tro, at en off-road bil til gengæld ville være besværlig at reparere på. Det er imidlertid langt fra tilfældet, da firehjulstrækkere efterhånden er blevet så populære i Danmark, at mange forhandlere har reservedele og udstyr beregnet til off-road biler til salg.

Hjemmesiden giga-daek.dk sælger blandt andet dæk til off-road biler, og på daek-outlet.dk kan man ligeledes få stillet sin interesse for dæk og reservedele. Med andre ord kan man sagtens give den gas, når man er på vildmarkstur med bilen, uden at bekymre sig om den mon kan klare skærene.