Bilpleje til din Hyundai familiebil

Mange bilister har investeret i en Hyundai familiebil, idet man hos denne landsdækkende forhandlerkæde kan købe nye og brugte biler i god kvalitet på meget attraktive vilkår. Det er især de mindre bilmodeller Hyundai i10 og i20, der fungerer i mange familier som en lille ekstra bil. Andre bilister foretrækker de større modeller Hyundai familiebil i30 eller i40, der er væsentligt mere rummelige med mere plads.

Selvom bilerne er konstrueret på en sikker måde i holdbare materialer, så slides alle bilerne med årene, så det gælder derfor om at give bilen den rette bilpleje, hvis man ønsker at få mest mulig glæde af sin bil i mange år fremover.

En typisk bil er beregnet til at holde i omkring 10-15 år, men med korrekt bilpleje kan en bil faktisk holde længere, og dermed kan man spare penge på sit transportbudget, hvis man ofrer tid og penge på vedligeholdelse af sin bil.

 

Forlæng bilens levetid med god vedligeholdelse

Alle biler koster penge hvert år i både værditab, forsikring, afgifter til staten, brændstof, reparationer, serviceeftersyn samt vedligeholdelse, og man får mest bil for pengene ved at investere i en god men økonomisk bil. Alle disse udgifter kan holdes på et minimum hvert år, hvis man er en smule påpasselig med sin bil og har gode vaner med hensyn til bilpleje.

I modsat fald kan man med dårlige vaner risikere at en ny bil kun holder 5-8 år, hvorefter den er for dyr at syne, da dette vil kunne koste mere end en tilsvarende nysynet bil. Den store synder er rust, som koster en formue at få udbedret, hvis man ikke i forvejen har fået givet bilen en god undervognsbehandling, men man bør også sørge for, bilen får alle sine regelmæssige eftersyn med udskiftning af olie, diverse filtre og drivremme, hvilket også sikrer dig mod mange motorsammenbrud og mekanikerbesøg.

En bil vil også have bedst brændstoføkonomi, hvis den er velholdt, og man får højere pris, hvis man vil sælge sin bil i tiptop stand. Derfor skal man ikke være bange for at få bilen tjekket regelmæssigt og få foretaget undervognsbehandling, idet denne slags opgaver hører hjemme hos de autoriserede værksteder. Det er altid billigere at forebygge bilens slitage frem for at udbedre skaden bagefter, men hvad kan man egentlig selv gøre af bilpleje på sin bil?

 

Den personlig bilpleje

Hvis man sender bilen af sted til vask og rengøring hver uge til en fagmand, så vil det blive temmelig dyrt i længden, så de fleste bilister vælger at selv give bilen en regelmæssig bilvask og støvsugning, når bilen trænger. De fleste kan også få udskiftet bildækkene, når de er ved at være nedslidte, og man bør altid selv holde øje med standen af motorolien, kølervæsken samt bremsevæsken.

Hvis disse tilstande lækker eller falder, så skal man påfylde ny væske efter behov. Man skal altid holde øje med temperaturmåleren i instrumentpanel samt andre faresignaler, så man kan få eventuelle fejl udbedret, før skaden er sket. Man bør for eksempel få udskiftet sine bremseklodser, før de er helt nedslidte, idet man ellers risikerer, klodserne ikke længere har nogen bremsebelægning, således man ved nedbremsning presser jern mod jern, hvilket både er farligt og kommer til at koste nye dyre bremseskiver, der ikke tåler et hårdt pres med jern.

Man bør også give bilen en voksbehandling en gang om året, så bilen dermed er bedre beskyttet mod rustangreb, idet rust ofte angriber ved lakskader og buler. Bilen har også gavn af en motorrens efter behov samt eventuel en kabinerengøring, men det vigtigste er rustbeskyttelsen samt den jævnlige rengøring, så bilen altid er funktionsdygtig og velkørende, så man får mest gavn af sin bil.

Billede: nakhon100