En brugt Audi A5 er en fornuftig beslutning

En personbil er én af de største investeringer, man foretager sig i sit liv, så her er der også mulighed for at tabe mange penge, hvis man tager de forkerte beslutninger. Det kunne f.eks. være, hvis man køber og sælger bil hvert eneste år, hvilket koster både handelsomkostninger og værditab på bilen. Hvis man køber en gammel brugt bil, så kan man nemt risikere at skulle betale formuer på at holde bilen i god stand, så det kan blive dyrt at købe billigt.

Man tager ofte den bedste beslutning, hvis man kan finde en populær og udbredt bilmodel til en fornuftig pris, såfremt bilen stadig er nyere og i god stand. Tidligere var der jo næsten ingen garanti på brugte biler, men Audi har nu indført et nyt koncept ved navn AAP, der står for Audi Approved Plus. Mange af Audis biler leveres med betegnelsen AAP, og man kan f.eks. finde en brugt Audi A5 med AAP på Audis hjemmeside, hvor der også findes andre modeller i ny stand men til nedsat pris.

Fordele ved at vælge AAP

Men hvorfor bør man så vælge AAP biler hos Audi, når denne type biler er lidt dyrere end tilsvarende biler uden AAP? Svaret er meget enkelt, idet man får en meget omfattende garanti ved køb af en brugt Audi A5 eller anden type brugt bil. Audis egne teknikere har nemlig haft bilen inde på værkstedet, hvor man har gennemgået bilen meget nøje, således alle defekte, uoriginale eller manglende dele er blevet udskiftet til nye originale dele fra Audi, således bilen igen er som ny.

Ofte er AAP biler omkring 1 år gamle og har kun kørt få tusinde km, så Audi vil derfor garantere fuldstændigt for disse biler, at de sælges på samme vilkår og med samme egenskaber som helt nye biler, idet de blot er lettere tilkørte.

Bilerne leveres med fuld garanti i to år på samme måde som nye biler, men derudover medfølger der en udvidet serviceaftale, således bilkøberen ikek skal betale for opståede uventede skader ved bilen i garantiperioden på de to år, som aftalen løber, dog vil aftalen stoppe, når bilen har kørt 40.000 km i alt.

Derved kan man sove roligt og ubekymret om natten, da der ingen udgifter kommer til serviceeftersyn eller reparationer på bilen i en lang periode, og man får desuden fri autohjælp på bilen, der dækker hele Europa. Kort sagt er man totalt dækket ind, når man har købt bil med AAP.

Valg af bil

Prisen på en bil afhænger normalt af bilens størrelse, motor, årgang og kørte km, og en god mellemklasse bil med masser af plads kunne nemt være en lettere brugt Audi A5, man har fundet til en fornuftig pris i forhold til bilens nypris. Man får en rummelig luksusbil, der enten fås som en todørs Coupé-udgave, en todørs Cabriolet-udgave eller som en noget større femdørs Sportback-udgave. Bilen har plads til hele familien, men den er også glimrende som firmabil, idet man kan have plads til et komfortabelt og lydløst kontor.

Billede: nakhon100