En brugt Audi A4 kan være den perfekte bil

Det er sjældent, man anbefaler en brugt bil frem for en ny bil, idet der nemt kan være skjulte fejl og mangler ved en brugt bil, som endda først rigtigt dukker frem et stykke tid efter, man har købt bilen.

Der findes utallige skrækhistorier gennem tiden, hvor en brugtvognssælger har taget overpris for en bil, som i virkeligheden trængte til en større istandsættelse, før den var salgsprisen værd. Derfor har brugtvognsforhandlere i mange år ikke haft det mest positive renommé, selvom det blakkede ry ofte stammer fra nogle få enkelte bilforhandlere, der gentagne gange lover bilkøberne mere, end bilen i virkeligheden kan holde.

Nu har bilforhandlerkæden Audi imidlertid indført et nyt smart koncept ved navn Audi Approved :Plus (AAP), hvor man kan købe en brugt Audi A4 eller andre Audi biler på nøjagtigt samme vilkår og garanti som ved nye biler.

 

Fordele med AAP

Audis hjemmeside finder man flere hundrede brugte biler, og en del af disse er mærket med AAP, og de er kun en smule dyrere end de brugte biler uden garantien AAP. Der er ofte tale om biler på kun 1-2 år, som har kørt få tusinde km., så bilerne er reelt som nye men blot lidt tilkørte, men umiddelbart burde sådanne biler nemt kunne køre i flere år uden alvorlige motorproblemer, der koster en formue at udbedre.

Derfor har Audi valgt at gennemtjekke bilerne yderst grundigt, således de derefter får det blå kvalitetsstempel AAP, som er Audis garanti på, at bilen er 100 % gennemtjekket og fejlfri fra A til Z, og bilen udelukkende består af originale bildele. Bilkøbere kan derfor trygt købe en brugt bil med AAP, da man i de kommende år er garderet mod uventede udgifter på bilen, og det gælder uanset, om der er opstået problemer med dyre specielle dele på bilen såsom:

 

  • Motor
  • Kobling
  • Katalysator
  • Elektrisk system med computer
  • Gearkasse
  • Styretøj
  • Lejer
  • Ophæng

 

Skulle der i garantiperioden alligevel opstå problemer med nogen defekte dele, som skal skiftes på bilen, så dækker Audi alle omkostningerne i forbindelse med reparationen. Helt konkret får man fuld

garanti på bilen i 2 år, og derefter får man en 2 års serviceaftale, så man er altså godt dækket ind i de første 4 år efter købet, så man burde være garderet mod uventede problemer og udgifter på bilen, og Audi giver endda en mobilitetspakke med i handlen, som omfatter vejhjælp overalt i Europa.

Man er derved sikret hjælp gennem aftalen, således en tekniker kommer ud på uheldsstedet og forsøger at udbedre problemet, og ellers bliver bilen bugseret hen til nærmeste specialværksted, hvor den hurtigt bliver køreklar som før.

I værste fald tager reparationen flere dage, men så modtager man en gratis lånebil i reparationsperioden, så man får altid hjælp fra Audi, når man har AAP. AAP udløber dog, når bilen har kørt max. 40.000 km.

 

Find brugt Audi A4 på hjemmesiden

Det er derfor ligeså sikkert at købe en brugt Audi A4 som at købe en ny Audi A4, og AAP gælder på alle Audis modeller, men A4 er den mest udbredte model. Der findes omkring 23 biler i øjeblikket med AAP på Audis hjemmeside, og her kan man typisk spare omkring 10 % i forhold til samme bils nypris, hvis man accepterer en bil fra sidste år, der kun har kørt 5-20.000 km.

Der er ingen risiko ved at købe en Audi med AAP, da bilen er i samme stand som en ny bil men den brugte bil kan blot sælges lidt billigere, da den er lettere brugt men stadig i topklasse.

Billede: eurosporttuning