Find den perfekte bilforsikring

Alle personer er forskellige, har forskellige kørselshistoriker og forskellige køretøjer, så derfor kan man ikke umiddelbart sammenligne priserne på en bilforsikring, da den afhænger af den enkelte situation. Her kommer der en beskrivelse af, hvordan man kan gøre sit for at finde en god og dækkende bilforsikring til den bedst mulige pris.

Søg efter forsikringsselskaber på nettet

Måske skal man starte med at se TV2 indlægget om prisforskellene på bilforsikringer i Danmark, idet man kan overraskes over, at omkring 90 % af befolkningen nemt og enkelt kan skifte til et andet forsikringsselskab og spare mange tusinde kr. for en tilsvarende ydelse.

Uvidenhed og dovenskab er tilsyneladende årsagen til, at mange blot beholder sit normale forsikringsselskab og ikke undersøger markedet nøjere igennem, før man vælger et selskab. Faktisk findes der flere hjemmesider, hvor man kan sammenligne priser og vilkår på en bilforsikring, men der er altid tale om vejledende priser, idet man naturligvis bagefter bør tjekke selskabets regler og vilkår nøje igennem, således man er sikker på at være dækket i et fornuftigt omfang.

Et typisk forsikringsselskab er Codan, der er blandt Danmarks største og ældste forsikringsselskaber, og på Codans hjemmeside kan man endda få beregnet en nøjagtig årlig pris på sin bilforsikring, idet man online indtaster oplysninger om sig selv, sin bil samt kørselshistorik (antal skader de seneste år). Man kan endda kombinere sin bilforsikring med andre typer forsikringer ved samme selskab, hvorefter man dels får en onlinerabat samt en samlerabat, der er en form for loyalitetsbonus.

Dette kan man selv gøre

Prisen på en bilforsikring afhænger af flere parametre, hvoraf du kan give indflydelse på nogle af disse. Faktisk vil man kunne få en billig pris, hvis din bil er let og har en lille motor, men har du allerede en bil, du er glad for, så ligger dette jo rimeligt fast. Man får også billigere forsikring, hvis man er oppe i årene og hvis man bor på landet. Din alder kan man jo ikke ændre på, og det føles også specielt, hvis man flytter væk fra en storby med kun det formål at nedbringe prisen på sin bilforsikring.

Man kan til gengæld køre ansvarligt og behersket i sin bil altid, idet man derved nemt burde kunne optjene anciennitet til at blive elitebilist og få de absolut laveste priser. Man skal blot køre skadefrit i 3 år de fleste steder for at blive elitebilist. Hvis man har haft få skader de sidste fem år, så kan man også nedbringe prisen på sin bilforsikring, og ligeledes hjælper dte meget, hvis man kun kører få km i bilen hvert år.