Fleksibel privatleasing bil

Leasingmodellen har altid været en fleksibel og relativ billig måde for både private og firmaer til at få rådighed over en nyere bil på, og på grund af beskatningsreglerne kommer der stadigt nye fleksible leasingmodeller på markedet for billeasing. Der kommer især nye spændende leasingmodeller frem indenfor området privatleasing bil, da dette marked er i kraftig vækst. Leasing er generelt en god idé, hvis man dels ikke får brug for bilen i mange år ud i fremtiden, og hvis man gerne vil have en fast udgift på sin bil uanset omstændighederne. I mange tilfælde vil leasing faktisk være den mest praktiske og billigste metode at anskaffe en bil på, da man slipper for alle handelsomkostningerne og risikoen, som private bilejere altid får med i købet af en ny bil.

Fordele med leasing

Erhvervslivet har i mange år haft stor glæde af billeasing, da man jo i en normal leasingaftale tegner aftalen for 3 år på en ny bil, hvorefter man tilbageafleverer bilen og ofte starter en ny aftale op med en anden bil. På den måde har firmaet altid rådighed over en nyere bil, og man kan nemt budgettere med de månedlige ydelser, der endda er fuldt fradragsberettigede, så dette er både billigt og effektivt for firmaerne. Ved privatleasing bil har man godt nok ingen fradragsret skattemæssigt set, men det kan alligevel være en stor fordel at lease en bil privat, da man jo opnår alle de andre fordele ved leasing, som fortrinsvist er disse:

  • Råderet over en ny bil uden stor udbetaling.
  • Skal betale et fast lille beløb hver måned.
  • Ingen udgifter til reparation og service.
  • Intet værditab og handelsomkostninger.
  • Kan lease en bil ned til 12 måneder.

Det kan derfor kun betale sig at købe en bil, hvis man kender sit transportbehov for den kommende årrække, da det i alle andre tilfælde bedst kan svare sig med privatleasing bil. Hos Audi kan man hente mange nyttige informationer om privatleasing bil.

Forskellige løsninger privatleasing

En bil har traditionelt set altid været forbundet med store startudgifter samt risikoen for at tabe meget ved salg af bilen og måske uventede omkostninger til reparationer og service, så derfor er det positivt for mange med begrænset økonomi, da disse nu kan nyde de nye leasingmodeller, der især gør leasing af mindre biler utrolig billigt og fleksibelt. Man kan visse steder foretage privatleasing bil uden nogen som helst engangsydelse (udbetaling), og den månedlige fast udgift måske ikke meget over 1.000 kr. om måneden. Så kan det sagtens betale sig for både studerende og unge familier at vælge bilen frem for dyre togkort og andre alternative transportmetoder. Umiddelbart findes der disse typer af leasingmodeller:

  • Flex-leasing.
  • Split-leasing.
  • Re-leasing.
  • Forældreleasing.

Man kan nemlig kombinere leasingaftalen, således man eventuelt deler bilen med arbejdsgiveren og derfor må køre privat i bilen udenfor normal arbejdstid, hvilket kaldes flex-leasing. Man kan undertiden også lease en lettere brugt bil, der kun er få år gammel, hvilket kaldes re-leasing, og dette er naturligvis endnu billigere end traditionel leasing af en ny bil, og endelig kan man lade sine forældre stå som bruger 1 på en leaset bil, idet man selv står som bruger 2. Dette kaldes forældreleasing, og er især henvendt til unge mennesker på 18 år, der endnu ikke har megen anciennitet forsikringsmæssigt.